Cine suntem noi

Corul de cameră Înger Alb a fost format în 1994 de către un grup de tineri muzicieni, studenți ai Academiei de Muzică din Chișinău, la inițiativa colegului lor, Ovidiu Hrițcu.

De la bun început și până în anul 2004 dirijorul corului a fost Veronica Surugiu. Începând cu luna decembrie 2004 dirijorul corului a fost Galina Vârlan, iar în prezent dirijor este Dorin Bâtca.

Grupul coral întotdeauna a numărat în jur de 15 – 20 membri, dar s-au schimbat mulți coriști. Astfel se face că Înger Alb a cunoscut peste 100 de membri în mai puțin de 12 ani de activitate.

Muzica sacră și clasică cântată de Înger Alb s-a făcut auzită în multe biserici și localuri de prestigiu, printre care Filarmonica Națională, Sala cu Orgă și Palatul Național din Chișinău, precum și la ceremonii de nuntă, prin spitale și penitenciare. Înger Alb s-a remarcat prin participarea la importante concursuri de muzică  de peste hotare incluzând Darmstadt, Germania (1999); Varna, Bulgaria (2001), precum și la diverse festivaluri de muzică sau concerte în Marea Britanie, Belgia, Franța, Olanda, Italia, Austria, Rusia, Ucraina, România și Moldova.

Scopul urmărit de Înger Alb rămâne a fi atingerea înaltelor idealuri spirituale și a excelenței abilităților de anvergură profesională.

Cine este Înger Alb în alte cuvinte:

  • Daniel Chirileanu: Secundele planetei se frămîntă bezmetic. La orizont Cerul zidește strălucitorea clipă a Revenirii Mântuitorului. El vine cu îngerii Lui. ÎNGER ALB este deja aici. De peste un deceniu așteptarea este mai ușoară și fericită alături de cântecul grupului. Ascultați și cântați, iar dorul de Împărăția luminii aprinde ultimul pas al drumului nostru.
    Și tu poți fi ÎNGER ALB!
  • Benone Catană: O fărâmă de muzică îngerească face mai bun de respirat aerul din lumea noastră diabolică. Dacă v-ați obișnuit cumva cu atmosfera plină de fum și aroma de drog a muzicii iadului, dacă din fericire vă dați seama că aveți nevoie de eliberare, atunci ascultați muzica ”Înger Alb”: ea vindecă, curăță, și hrănește sufletul, liniștește și întărește spiritul, înalță privirea spre cer, adicp acolo unde e singura lumii speranță…De ce să vrei mai mult decât această armonie perfectă pe care un Creator  atotînțelept a dăruit-o omului? De ce să vrei altceva decât bucuria aceasta care picură dintr-un tainic izvor ceresc și care te inundă în chip nepământean până în adîncul ființei?Doamne, dacă va fi într-o zi să dispară această fărâmă de frumos și sublim, nu mă mai lăsa în lumea aceasta, ia-mă la Tine căci știu sigur că acolo o voi reîntâlni!
  • Stephen Nielson, Pianist, Maestru în arte, Ambasador al Culturii Mondiale, (SUA):  ”Înger Alb”, distinsul grup coral din Republica Moldova, demonstrează muzicalitate și artistism de cel mai înalt nivel. Tezaurul artei corale este dezoltat într-o manieră unică și admirabilă de către acești minunați vocaliști, care, în ansamblu, cântă ca unul. Prevăd distincție pentru ei în lumea muzicii încă mulți ani înainte.